چگونه فرزندانی با شخصیت محکم و روحی سالم داشته باشیم ؟

نوشته شده توسط arshadi. Posted in موضوع ماه

والدین زیادی هستند که از فرزندان خود انتظار دارند که در کارها و فعالیت های خود از بقیه دوستان شان برتری داشته باشند و همه کارها را به نحو احسن انجام دهند.

ولی این فشارهایی که به فرزندان وارد می شود، روح آنها را بطور ناخودآگاه خسته و کسل می نماید. حال اگر او توان دستیابی به این اندازه موفقیت را نداشته باشد، تکلیف چیست؟

عملکرد افراد گوناگون است.

گروهی دچار یأس و سرخوردگی می شوند و گروهی دیگر باعث آزار و اذیت سایرین می شوند . ولی آیا به راستی تنها این قبیل معیارها دلیل موفقیت و پیروزی هستند؟

برای داشتن فرزندانی موفق با شخصیتی محکم و روحی سالم به نکات ذیل توجه بفرمایید :

1- اورا بخاطر موفقیت های هرچند کوچک تشویق کنید :

یک عمل به ظاهر کوچک در نظر بچه ها بسیار بزرگ جلوه می کند . اگر او بعد از چندبار تلاش بتواند توپ را به سبد بسکتبال بیندازد، باز هم جای تشویق دارد.

2 - فقط به دنبال کسب مدال، جایزه و ...... نباشید :

سعی کنید به پشتکار و تلاش او توجه کنید، چرا که سخت کوشی او قابل تقدیر بوده است و همین فاکتور باید پررنگ باشد.

3 - از اینکه توانسته مهارتی را یاد بگیرد، خوشحال باشید :

با این دید فرزندتان را در باشگاه و یا کلاسی ثبت نام کنید که او فقط مهارتی را فرا بگیرد، نه اینکه با فشار آوردن او را از انجام آن فعالیت زده کرده و به نوعی در نقطه مقابل خود قرار دهید.

4 - معیار موفقیت چیست ؟

باشکوه ترین لحظات، اوقاتی هستند که بچه ها صاحب افتخاراتی شده و تقدیر می شوند ولی برنده یا بازنده شدن، عامل موفقیت نیست، تجربه و دانشی که فرد در طول مسیر به آن دست یافته فابل اهمیت است . تنها با این دید است که آنان می توانند به اهداف خود در زندگی دست یابند.

توصیه هایی مفید برا آغاز سال تحصیلی جدید

نوشته شده توسط arshadi. Posted in موضوع ماه

یک شروع خوب در ابتدای سال تحصیلی جدید بی تردید تأثیر مثبت بر  اعتماد بنفس و بهبود عملکرد اجتماعی و تحصیلی دانش آموزان خواهد داشت. مسئله آغاز سال تحصیلی برای والدین به مراتب سخت تر از چیزی است که فکر و تصور می کنند زیرا وظیفه مدیریت هیجانات، تنش ها و نگرانی های اجتماعی کودکان با آنهاست. به همین منظور چند راهکار برای شروع خوب و بی دغدغه سال تحصیلی ارائه می گردد :

1 ) کارهای اضافی را حذف کنید و آنها را به زمان دیگری موکول کنید .

2 ) از خوردن صبحانه فرزندتان مطمئن شوید .

3 ) برای فرزندتان هیجان مثبت رفتن به مدرسه ایجاد کنید .

4 ) حمایت خود را نشان دهید و آنها را با محبت و لبخند بدرقه کنید .

5 ) مثبت و آرام باشید و بر هیجانات خود مدیریت داشته باشید .

6 ) به تقویت توانایی فرزندتان در برقراری ارتباط با جامعه کمک کنید .

7 ) اگر فرزندتان در ارتباط با موضوعاتی که در مدرسه با آن مواجه است ( یادگیری – تمرکز – ارتباط با معلم و همسالان .....) با مشکلی برخورد کرد با مشورت مربیان و مشاوران مدرسه راه حلی پیدا کنید .

8 ) و در آخر محیط خانواده را مملو از عشق و شادی کنید تا از نتایج آن بر سلامت روح و روان و جسم فرزندتان شگفت زده شوید !

چگونه کودک درمی یابد فردی ارزشمند و توانمند و دوست داشتنی است؟

نوشته شده توسط arshadi. Posted in موضوع ماه

والدین بعنوان افراد درجه اول زندگی کودک می توانند این حس را در کودک، با رفتار وگفتار خود به وی منتقل کنند و بهترین آن عبارتند از :

- هر زمانی که او خواستار حرف زدن با شماست با تمام وجود ( نگاه، تمرکز و... ) او را بشنوید.

- محبت بی قید و شرط نسبت به فرزندان خود داشته باشید و آنرا به صورت عملی ( نوازش و در آغوش کشیدن .. ) و همچنین زبانی و از صمیم قلب ابراز کنید.

- در تشویق و تحسین و توجه به او دست و دلباز باشید ( البته به شرطیکه اغراق نباشد )

- ازهر نوع طعنه زدن، برچسب زدن، دست انداختن وی حتی به صورت شوخی جدا خودداری کنید.

- در تصمیم گیری هایی که به خودش مربوط است ( رنگ اتاق و لباس ) او را آزاد بگذارید.

- در بازی ها هر از گاهی ببازید تا بفهمد که شکت آخر خط نیست.

- گاهی به عمد اشتباه کنید تا به او نشان دهید که حتی والدین هم گاهی ممکن است اشتباه کنند، فقط باید مسئولیت اشتباه خود را بپذیرد و آنرا اصلاح نماید.

- روش تربیتی تان قاطعانه باشد.

- برای بودن با او وقت بگذارید ( از حداقل 10 دقیقه تا حداقل یک ساعت ) و تمامی عوامل مزاحم را رفع کنید.

- قوانین را برحسب توانایی های کودک وضع کنید.

7 موردی که هیچ وقت نباید برای آنها معذرت بخواهید

7 موردی که هیچ وقت  نباید برای آنها معذرت بخواهید

-صادق بودن :

اغلب افراد می گویند :̎ حقیقت تلخ است و نمی توانیم با آن مواجه شویم یا با آن کنار بیاییم.̎ ولی آ نچه در بیان حقیقت دارای اهمیت است ،زمان و چگونگی گفتن آن می باشد. پس زمانی که  فرصت مناسب  را یافتید ، در گفتن حقیقت صادق باشید.

• دوست داشتن خود :

مهم  است قبل از دوست داشتن دیگران ،خود را دوست داشته باشید .

• هروقت نیاز دارید گریه کنید:

گریه پاسخی طبیعی به احساسات و هیجانات  شدید است.

• استراحت داشتن:

لازم است گاهی آزادانه توقفی برای استراحت داشته باشیم وگرنه بدنمان مارا در زمان بسیار نامناسب تنها می گذارد.

• تنها بودن:

تنها بودن همیشه بد نیست .زمانی را برای با خود بودن و رسیدن به آرامش در نظر بگیرید.

• تغییر کردن:

تغییرات برای بقا وآرامش ضروری هستند.اگر تغییرات در حال اتفاق هستند به آنها خوش آمد بگویید.

• نه گفتن:

چنانچه به کاری که به آن نه می گویید باور داشته باشید و دلیلتان نیز مشخص باشد ، پس نه گفتن نباید شما را متاسف کند .

چگونه در برابر خواسته های کودکان مان مقاومت کنیم ؟

نوشته شده توسط arshadi. Posted in موضوع ماه

نیازهای اصلی اورا رفع کنید:اگر کودک گرسنه یا تشنه است یا اینکه خوابش می آید  یا اینکه در طول روز شما را ندیده و به نوازش و محبت شما نیازمند  است .اگرنیازهای عاطفی اش بلافاصله رفع شود,کودک احساس امنیت می کند .

قوانین را از قبل به او بگویید:قوانین ازپیش بیان شده به عنوان نشانه به کودک کمک می کند.مثلا من تورا دوبار سوارتاب می کنم.

بر عقیده خود پابرجا بمانید:هرچه با کودک بیشتر بحث کنید, پافشاری او بیشتر می شود.هرگز تسلیم نشوید.اما در عوض با خواسته های کوچک او که شادش می کند موافقت کنید .مداومت در تکرار̎ نه̎ یا ̎ بعدا ̎ کودک را ناراضی و بیقرار می کند.

آموزش محرومیت : گاهی چشیدن طعم محرومیت برای کودکان لازم است  زیرا پذیرش این محرومیت به او این اجازه را می دهد که با در نظر گرفتن حقوق دیگران,حقوق خویش را کسب کند.